yaşamak için sevmeli
YAŞAMAK İÇİN SEVMELİ

Join the forum, it's quick and easy

yaşamak için sevmeli
YAŞAMAK İÇİN SEVMELİ
yaşamak için sevmeli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
En son konular
» İş'te Başarı Duası
genel pratik bilgiler 2 EmptySalı Mart 23, 2010 11:26 am tarafından bayturk

» Doğum öncesi ve sonrası dua
genel pratik bilgiler 2 EmptySalı Mart 23, 2010 11:24 am tarafından bayturk

» Nazar Duası
genel pratik bilgiler 2 EmptySalı Mart 23, 2010 11:22 am tarafından bayturk

» Ağlayan Çocuklar için Dua
genel pratik bilgiler 2 EmptySalı Mart 23, 2010 11:21 am tarafından bayturk

» Üzüntüyü ve stresi giderme duası
genel pratik bilgiler 2 EmptySalı Mart 23, 2010 11:20 am tarafından bayturk

» Zehirli hayvan ısırmalarına karşı dua
genel pratik bilgiler 2 EmptySalı Mart 23, 2010 11:19 am tarafından bayturk

» uyuyamayan birinin edeceği dua
genel pratik bilgiler 2 EmptySalı Mart 23, 2010 10:36 am tarafından bayturk

» Büyüden kurtulmak için
genel pratik bilgiler 2 EmptySalı Mart 23, 2010 10:22 am tarafından bayturk

» BÜYÜ ÇEŞİTLERİ VE KORUNMA YÖNTEMLERİ
genel pratik bilgiler 2 EmptySalı Mart 23, 2010 10:20 am tarafından bayturk

Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Nisan 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Takvim Takvim

gözlerinin gördüğü her şeyi seviyorum

genel pratik bilgiler 2

Aşağa gitmek

genel pratik bilgiler 2 Empty genel pratik bilgiler 2

Mesaj  bayturk C.tesi Mart 13, 2010 2:23 pm

Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar. Balık pişirirken hiç de hoş olmayan bir koku kaplar evi. Bunu önlemek için de kabın veya tavanın içine birkaç defne yaprağı atmayı deneyin.
Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.
Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin.
Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine başaşağı yerleştirin.
Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır. Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın. Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır.
Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır.
Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz. Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi. Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin. Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz.
Buzdolabınızdaki mantarlarınızı kurumuş bir halde mi buldunuz? Bunları su yerine bir miktar bira içinde bekletirseniz, yeniden canlandıklarını göreceksiniz.
Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz.
Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun.
Sucukları serin bir yere asmak yetmez. Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Bunu önlemek için zaman zaman sucukların üstünü yarıya kestiğiniz bir limonla silin.
Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar. Tencerenin dibini temizlemek de güç olur. Bunun için sütü kaynama kabına koymadan önce, kabı temiz su ile çalkalayın. Kurutmadan içine sütü döküp kaynatın. Dibi tutmayacaktır.
Bazı tatlı tariflerinde yumurta akının ne miktarda kullanılacağı gram olarak gösterilir. Bir yumurta akı 30 gr. gelmektedir.
Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun. Pirinç tuzun rutubetini alacak ve topaklaşmayı önleyecektir.

Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya atıp gerektiği zaman kullanın.
Kaşar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin.
Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun.
Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir.
Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin.
Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın.

Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz.

Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun. Sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde on gün saklayabilirsiniz.
bayturk
bayturk
Admin

Mesaj Sayısı : 241
Points : 945
Kayıt tarihi : 08/03/10
Yaş : 43
Nerden : blk

http://bayturk.benimforum.org

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz