En son konular
Arama
Mart 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Genel pratik bilgiler 1
1 sayfadaki 1 sayfası
Genel pratik bilgiler 1
Genel pratik bilgiler 1
Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok.
Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın.
Yeterince soğuyacaktır.
Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun.
Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.
Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz.
Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz.
Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.
Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer.
Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır.
Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok.
Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın.
Yeterince soğuyacaktır.
Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun.
Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.
Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz.
Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz.
Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.
Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.
Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer.
Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır.
Similar topics
» genel pratik bilgiler 2
» genel pratik bilgiler 3
» ilginç bilgiler
» ilginç bilgiler 2
» ilginç bilgiler 3
» genel pratik bilgiler 3
» ilginç bilgiler
» ilginç bilgiler 2
» ilginç bilgiler 3
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Salı Mart 23, 2010 11:26 am tarafından bayturk
» Doğum öncesi ve sonrası dua
Salı Mart 23, 2010 11:24 am tarafından bayturk
» Nazar Duası
Salı Mart 23, 2010 11:22 am tarafından bayturk
» Ağlayan Çocuklar için Dua
Salı Mart 23, 2010 11:21 am tarafından bayturk
» Üzüntüyü ve stresi giderme duası
Salı Mart 23, 2010 11:20 am tarafından bayturk
» Zehirli hayvan ısırmalarına karşı dua
Salı Mart 23, 2010 11:19 am tarafından bayturk
» uyuyamayan birinin edeceği dua
Salı Mart 23, 2010 10:36 am tarafından bayturk
» Büyüden kurtulmak için
Salı Mart 23, 2010 10:22 am tarafından bayturk
» BÜYÜ ÇEŞİTLERİ VE KORUNMA YÖNTEMLERİ
Salı Mart 23, 2010 10:20 am tarafından bayturk