yaşamak için sevmeli
YAŞAMAK İÇİN SEVMELİ
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
En son konular
» İş'te Başarı Duası
Salı Mart 23, 2010 11:26 am tarafından bayturk

» Doğum öncesi ve sonrası dua
Salı Mart 23, 2010 11:24 am tarafından bayturk

» Nazar Duası
Salı Mart 23, 2010 11:22 am tarafından bayturk

» Ağlayan Çocuklar için Dua
Salı Mart 23, 2010 11:21 am tarafından bayturk

» Üzüntüyü ve stresi giderme duası
Salı Mart 23, 2010 11:20 am tarafından bayturk

» Zehirli hayvan ısırmalarına karşı dua
Salı Mart 23, 2010 11:19 am tarafından bayturk

» uyuyamayan birinin edeceği dua
Salı Mart 23, 2010 10:36 am tarafından bayturk

» Büyüden kurtulmak için
Salı Mart 23, 2010 10:22 am tarafından bayturk

» BÜYÜ ÇEŞİTLERİ VE KORUNMA YÖNTEMLERİ
Salı Mart 23, 2010 10:20 am tarafından bayturk

Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Ağustos 2018
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Takvim Takvim

gözlerinin gördüğü her şeyi seviyorum

genel pratik bilgiler 3

Aşağa gitmek

genel pratik bilgiler 3

Mesaj  bayturk Bir C.tesi Mart 13, 2010 2:28 pm

1) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan
önce, vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin.
Vidayi öyle takin.

2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise
onlari bir kaç dakika buhara tutun.

3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.

4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik y er ler üzerinde
zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin
üzerinde iz birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir
parça buz
koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde
elektrik süpürgesinigezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan
önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.

7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir
legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup
legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin
kolayca çiktigini göreceksiniz.

Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine
yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik
margarin
sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin.
Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü
masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri
yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.

10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari
bir yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin
ve
çamasir makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.

11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere
portakal, limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz
dekoratif buzlar elde etmis olursunuz.

12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce
sicak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin.Bilekleriniz
ve
ayaklariniz sismeyecektir

13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda
sikayetleriniz artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile
ovalayin.

14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir
gece soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin,
çekmeyeceklerdir.

15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz,
bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.

16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir
miktar sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya
yapismasini önleyecektir.

17) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için
çok yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da
uzmanlar tarafindan tavsiye edilir

1 Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz
yerin üzerine çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece
duvarin
alçisini çatlatmamis olacaksiniz.

19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz.
Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin
içerisine bir
dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa
kullanabilirsiniz.

20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari
bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de
dagilmayacaktir.

21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun
içerisine bir adet defne yapragi koyun.

22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin
ve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir.

23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine
bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve
büzüsmesini önler.

24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile
karistirin. Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre
saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin
altinda hazir bulunur.

25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba
kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin.
Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin.
Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.
26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir
bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir
kavanoza
doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza
edebilirsiniz. Ayrica bu yag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir
lezzet
katacaktir.

27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta
ekletin

2 Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika
firinlayin.

29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,
elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz
baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.

31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç
rendeleyin. Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.

32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce
üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin.
Daha sonra pisirin.

33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye
bölün, yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger
yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin.
Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.

34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi
salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde
karistirin. Firina koymadan önce tavugun her
tarafina sürün. Çok daha lezzetli olacaktir.

35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz
zaman biçak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin
etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün
bir sekilde kesildigini göreceksiniz.

36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi
için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar
dinlendirin. .

37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için
bir kesme seker yada limon suyu koyun.

3 Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce
tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha
sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.

39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir.
Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin.

40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller
hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina
yerlestirin.Kokteyllerin
içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip
tatlarini kaybetmeyeceklerdir

41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra
buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp
bozulmasini önlemis olursunuz.

42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini
kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun.
Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine
oturtun.Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey
kaybetmeyecektir.

43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece
boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.


44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve
sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz
hamura bir miktar misir unu ilave edin. Meyveler
piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler.

45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce
ortasina bir serit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi
pisirdikten sonra kolayca çikartabilirsiniz.

46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon
suyu sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus
olursunuz.

47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin
içerisine bir iki dal maydanoz atin.

4 Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan
veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda
mis gibi koku yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)

49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya
kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun. Böylece
çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz.
avatar
bayturk
Admin

Mesaj Sayısı : 241
Points : 945
Kayıt tarihi : 08/03/10
Yaş : 37
Nerden : blk

Kullanıcı profilini gör http://bayturk.benimforum.org

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz